SliderMN Više

Predstavljen projekat izvođenja radova za nasipe na dionici Štodra – Sukobin

Prej tvteuta14:57 22 Jun 2023

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) realizuju projekat “Integralno upravljanje rizicima od poplava u proširenom slivu rijeke Drim”, koji finansira Adaptacioni fond.

Najznačajnija aktivnost koja se realizuje u okviru projekta je strukturna mjera za rekonstrukciju sistema nasipa na rijeci Bojani u Crnoj Gori. Kroz projekat su opredijeljena sredstva u iznosu od 600 hiljada US dolara za izvođenje radova na prioritetnim dionicama.

Glavni projekat je predat Opštini Ulcinj u maju mjesecu, kada je  pored sastanka sa menadžmentom Opštine Ulcinj, obiđen  teren, tj. prioritetna dionica za izvođenje radova Štodra-Sukobin i organizovano  predstavljanje projekta za lokalne zajednice. Na osnovu nalaza sa terena, definisane su ključne pod-sekcije za izvođenje radova, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

„U cilju predstavljanja i potvrde lokacija izvođenja radova sa opštinom kao korisnikom, kao i dogovora oko tehničkih detalja, prije svega u vezi osiguravanja pristupnih puteva za izvođača radova, te upoznavanja lokalnih zajednica iz ovih područja sa konačnim dogovorima, upravo je organizovan današnji sastanak i planiran obilazak terena u petak. Smatramo značajnim pravovremeno informisanje krajnjih korisnika“, naveli su iz Minsitastva poljoprivrede.

Današnjoj prezentaciji u sali Skupštine Opštine Ulcinj prisustvovali su predstavnici Ministarstva, UNDP-a, kao i predstavnici mjesnih zajednica gdje će se vršiti radovi.

  • 1

    Radio