SliderMN Više

Predsjedništvo SDP: Oduprijeti se strukturama koje stoje iza Milatovića

Prej tvteuta15:02 29 Mart 2023

Predsjednički izbori 2. aprila značajan su politički trenutak koji će usmjeriti strateški pravac kojim će se kretati država Crna Gora.

Na predsjedničkim izborima biramo između kandidata u odnosu na koje imamo razlike, ali je politička realnost takva da su ti kandidati dobili najviše glasova građana Crne Gore.  Na ovim izborima se primarno bira ne kandidat, već budući pravac razvoja, politika, programski i vrjednosni principi koje kandidati zastupaju, pri čemu posebno treba imati u vidu i koje sve snage i pojedinci  podržavaju nekog od kandidata.

SDP nikako ne može da podrži kandidata Milatovića koji je predstavnik kleronacionalističkog talasa od 30. avgusta 2020. godine. Ne vjerujemo da političar koji je pod patronatom crkve, koga otvoreno podržava druga država i koji se zalaže i kao Krivikapićev ministar podržavao je promjene nekih od temeljnih državotvornih politika, kandidat iza koga stoje ekstremisti poput Šešelja, Rakovića i sličnih, može da bude istinski i iskreni predstavnik građanske, Evropi okrenute Crne Gore. Ne može imati podršku kandidat koji sije mržnju nazivajući SDP, članove i glasače fašistima, samo zato što mu ukazuju na greške.

Jasne su i više puta saopštene naše razlike u odnosu na kandidata DPS, greške i loše politike koje su činili. Uz sve te razlike, u izboru između ove dvije političke platforme, naše opredjeljenje je da pobjednik na izborima 2. aprila bude gdin Đukanović.

Poraz onih političkih struktura koje stoje iza g. Milatovića je neophodan kako bi Crna Gora očuvala svoju prozapadnu orijentaciju i suštinsku nezavisnost i nastavila da se razvija kao moderno, sekularno, građansko i razvijeno društvo.

U skladu sa takvim opredjeljenjem, kako bi porazili one strukture koje stoje iza g. Milatovića, pozivamo naše birače da podrže kandidata Đukanovića.

 

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Crne Gore

  • 1

    Radio