POLITIKA Više

Predsjednik SO Ulcinj Dr Ilir Capuni cestitao Bozic pravoslavnim vjernicima

Prej tvteuta17:45 6 Januar 2019

Dragi moji sugrađani,

Od kada smo zaronima u arhive i pod vodom Plavu grobnicu u Shëngjinu u Albaniji izvukli iz zaborava, svakog Badnjeg dana u 8.30 ujutru, poklanjam se ogromnoj volji koju su imali iseljenici iz Sjeverne Amerike da se brodovima vrate svojoj rodnoj grudi i da se bore za nju. Na brodu se nalazila i misija Crvenog krsta SAD kao medicinska podrška ovom nesuđenom vojnom regimentu. Ne zaboravimo i pripadnicu te misije Stephanie Hampl iz Bronx-a, koja nije preživjela brodolom.

Od kada sam na čelu Skupštine Opštine Ulcinj, na mom stolu se nalazi maketa parabroda “Brindisi” poklona kotorskog kapetana Nikole Stanojevića.
Ova maketa nije nikakav lični trofej za ovaj pronalazak, već podsjetnik na činjenicu da i moja malenkost, mada 100 godina kasnije, se vratila svojoj grudi istom rutom. Time se svakim danom sve više i više poklanjam sjenima tregedije pod Medovom i preživjelim brodolomcima koji su beznadežno lutali na obali tuđe zemlje i ložili vatre da se osuše i ogriju na taj Badnji dan.

Za kraj, ono najbitnije: mojim sugrađanima i prijateljima pravoslavne ispovijesti želim da nalože badnjake u sreći i u miru u svojim domovma, te da im Gospod Bog podari sve najbolje u ovim blagim danima.

Predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj
Dr Ilir Čapuni

  • 1

    Radio