KULTURA Više

Pozorište „Teuta“ večeras pred publikom CNP-a

Prej tvteuta14:59 10 Mart 2023

Komedijom Nobelovca Daria Foa „Lopovi ne dolaze uvjek sa zlom namjerom“ u režiji Edine Mustafić Avdiu, večeras od 20 časova Pozorište „Teuta“ iz Ulcinja gostovaće na sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Komad kojom je Mustafić Avdiu doplomirala režiju 2018. godine na prištinskoj dramskoj akademiji, govori o lopovu, pripadniku niže klase, koji pokušava da krade u kući osobe na visokom društvenom položaju. U kući se odigravaju komične situacije koje otkrivaju mnoge tajne koje krije visoka klasa.

U predstavi igraju Baškim Aljaj, Bljerta Kurti, Edis Ljuka, Amina Ljuka, Amra Demiri i Sakib Ljika. Scenografkinja i kostimografkinja je Jetmira Hodža, a izvršni producent Munib Abazović.

Direktor CNP-a Marko Baćović je kazao da mu je čast i zadovoljstvo da najavi gostovanje „Teuta“ pozorišta.

Producent pozorišta Teuta Munib Abazović je kazao da je veoma ponosan i zahvalan što će se predstava igrati u CNP-u. Rediteljka Edina Mustafić Avdiu je objasnila da se vratila Foovom tekstu jer je aktuelan i korespondira sa sadašnjim trenutkom. U odnosu na 2018. godinu u ovoj verziji komada ima izmjena, jer, kako je rekla, sada je sigurnija u sebe i svoje stavove.

Predstava će biti izvedena na albanskom uz titl na crnogorskom jeziku.

  • 1

    Radio