SliderMN Više

Požar na trajektu „Trideseti avgust“

Prej tvteuta09:19 24 Mart 2023

U Mašinskom dijelu trajekta „Trideseti avgust“ na liniji Kamenari – Lepetan jutros je izbio požar, javlja čitalac Dana. Na lice mjesta su stigli hercegnovski vatrogasci, a, prema prvim informacijama, nema opasnosti po putnike i posadu trajekta.

Zaposleni u Morskom dobru, koje upravlja Pomorskim saobraćajem, ne znaju kada će trajket „Trideseti avgust“ biti ponovo u funkciji i sada saobraća samo trajekt „Vasilije“, prenosi „Dan“.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi Zlatko Ćirković „Vijestima“ je kazao da na brodu nije izbila vatra, već da je došlo do nekog manjeg problema u strojarnici sa trenjem kaiševa na jednom od motora, a koje je uzrokovalo veliki dim.

„Izašli smo na intervenciju sa dva vozila, ali nije bilo otvorenog plamena na brodu, pa time ni potrebe za gašenjem“, rekao je.

Dodaje da je njegov kolega sa izolacionim aparatom sišao u zadimljeni prostor strojarnice i utvrdio da nema plamena.

„A, kada se dim razišao pridružio mu se i jedan član posade trajekta, koji je utvrdio da je došlo do trenja prenosnih kaiševa na jednom od motora trajekata i da je to uzrokovalo pojavu velike količine dima iz strojarnice“, istakao je Ćirković.

Trajekt “Trideseti avgust” hrvatska kompanija “ABM tours” kupila je od prethodnog vlasnika Jadrolinije za oko 340.000 eura, kazao je ranije Vijestima direktor Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Mladen Mikijelj. Ulaganja u stroj trajekta i korekcije cijena čelika na tržištu uticali na formiranje cijene trajekta, pa i cijene po kojoj je ovaj trajekt Morsko dobro kupilo u Hrvatskoj za 569.000 eura.

  • 1

    Radio