AKTUELNO Više

Površina oko spomenika uskoro u novom ruhu, u planu i drugi projekti i uređenje mikrolokacija

Prej tvteuta15:44 20 Maj 2021

Dosadašnji zapostavljeni plato kod spomenika slobode u Ulcinju, jedna od najljepših tačaka u našem gradu, ubrzo bi trebala dobiti novi izgled. U okviru projekta „Mikro 030“ koji za cilj ima uređenje  mikro površina u gradu, započet je prvi veći projekat, i to upravo kod spomenika. Glavni gradski arhitekta Opštine Ulcinj Dren Rogova zadovoljan je što je prvi veći projekat počeo sa realizacijom, a realizuje se uz pomoć partnera.

Plato će biti iskorišten kao prostor za sjedenje, sa dječjim igralištem, i uz mogućnost organizovanja nekih događaja, projekcija filmova i sl. Jedan od narednih koji projekata koji je u planu jeste uređenje prostora ispred Centra za kulturu.

Do sada je predloženo 26 mikrolokacija, dok za njih 15 ima gotovih projekata. Iz Službe Glavnog gradskog arhitekte pozivaju građane i zainteresovana lica da predlažu i druge, nove lokacije.

Vrijednost radova na prostoru oko spomenika slobode je oko 29 hiljada eura, a završetak radova očekuje se početkom juna.

Ovaj spomenik, najveći takve vrste na području Ulcinja, građen je osmadesetih godina prošlog vijeka, po idejnom projektu beogradskog arhitekte Miodraga Živkovića, a ni nakon više od četiri decenije, spomenik i plato oko njega njesu u potpunosti dovršeni.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio