SliderMN Više

Potpisan ugovor za gradnju dječijih vrtića u Baru i Ulcinju

Prej tvteuta10:48 17 Avgust 2022

U prostorijama Ministarstva prosvjete potpisan Ugovor o saradnji između Ministarstva, DOO Project – consulting, Podgorica i Uprave za kapitalne projekte u cilju pružanja konsultantskih usluga na implementaciji projekta „Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori – 2“.

Kako navode u saopštenju, projekat ukupne vrijednosti od oko 15 miliona eura će se finansirati sa 67 odsto kreditnih sredstava CEB-a, u visini od deset miliona eura, dok preostalih 33 odsto vrijednosti projekta predstavlja učešće Vlade Crne Gore.

Potpisnici Ugovora ispred ovih institucija su ministar prosvjete Miomir Vojinović, direktor Uprave Esmin Bećović i izvršna direktorica DOO “Project consulting”-a Valerija Saveljić.

– Predviđena je dogradnja sa rekonstrukcijom postojećeg objekta vrtića u Plavu, izgradnja jaslica i vrtića u Beranama, Bijelom Polju, te vrtića u Baru i Ulcinju.

Predviđena je i izgradnja četiri vrtića u Podgorici, u naselju Stari Aerodrom, City kvart-u , na Zlatici i u naselju blok 35-36 – ističu iz Ministarstva.

Iz Ministarstva dodaju da je jedan od uslova za povlačenje prve tranše kreditnih sredstava formiranje Implementacione jedinice odnosno angažovanje tehničke podrške.

Ugovorom o saradnji predviđeno je regulisanje prava i obaveza ugovornih strana na ovom projektu: Ministarstva, kao Naručioca projekta, Uprave za kapitalne projekte, kao Jedinice za implementaciju projekta i DOO „Project – consulting“ Podgorica, kao jedinice za Tehničku podršku.

Potpisivanjem ovog ugovora stiču se preduslovi za početak realizacije ovog značajnog projekta, zaključuju u saopštenju.

  • 1

    Radio