AKTUELNO Više

Potpisan ugovor o izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže za Kruče i nekoliko barskih naselja

Prej tvteuta20:04 28 Decembar 2020

U Sali skupštine Opštine Ulcinj danas je svečano potpisan ugovor o izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže za ulcinjsko naselje Kruče kao i za barska naselja Dobre Vode, Utjeha i Bušat. Izgradnja mreže finansira se iz sredstava Evropske investicione banke a vrijednost investicije je 12 miliona eura.
Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić kazao je da se ovim projektom otvara put za dalji razvoj naselja Kruče i dijela barske opštine.
„Kompletni projekat preuzima Regionalni vodovod u saradnji sa Evropskom investicionom bankom, i na taj način smo konačno uspjeli da riješimo višedecenijski problem naselja Kruče, koje će dobiti vodovodnu mrežu i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda“, kazao je Nrekić.
„Konačno rješavamo problem pitke vode i otpadnih voda za naselja koja su prioritetno orijentisana na turizam, i gdje se bilježi značajan broj hotela sa četiri i više zvjezdica“, kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.
„Nakon ovog današnjeg potpisivanja pokrenuće se institucionalna inicijativa za novu fazu razvoja regionalnog vodovoda. Ovime će se riješiti višedecenijski problem za 30% teritorije grada Bara i naselja Kruče u opštini Ulcinj. S ovim projektom unaprijeđujemo kvalitet života za mještane ovih područja i stvaramo infrastrukturne pretpostavke za razvoj turizma“, ocijenio je direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

  • 1

    Radio