Aktuale Më shumë

Postierët e Ulqinit iu bashkuan protestës, duke kërkuar rritje të pagave prej 30%

Prej tvteuta10:20, 21 Shtator 2023

Punonjësit e Postës së Malit të Zi kanë mbajtur sot një protestës paralajmëruese njëorëshe, me të cilën kanë dashur të vënë në dukje të ardhurat e tyre të ulëta, të cilat nuk janë rritur ndjeshëm prej më shumë se dhjetë vitesh dhe kanë kërkuar nga menaxhmenti i Postës së Malit të Zi rritje konkrete prej 30%.

Njëri nga punonjësit i cili prej vitesh punon në postën e Ulqinit, Pavle Duroviq, ka thënë për TV Teuta se pagat e tyre nuk janë rritur me vite, madje edhe pas rritjes së pagave përmes programit “Evropa tani”.

“Ne u mblodhëm këtu sot për një arsye – dhe kjo është për të rritur pagat.” Pas inflacionit, rritja e çmimit të të gjitha produkteve, ushqimeve, pagave tona mbeti në nivelin e vitit 2021. Menaxhmenti ynë nuk po bën asgjë për rritjen e pagave. Në postë nuk janë rritur rrogat edhe pse janë rritur për të gjithë dhe arsyetimi i tyre është se nuk kanë fonde të mjaftueshme dhe se kërkesat tona do t’i shqyrtojnë në tetor, por nën 30% nuk ​​do të thotë asgjë për ne“, tha Duroviq.

Ai shtoi se ka 23 vite që punon si postier dhe se dikur Ulqini, me banorë dhe objekte dukshëm më të pakta, kishte shtatë postierë, aq sa ka sot, dhe atë me të ardhura minimale.

“Ne po planifikojmë një grevë të përgjithshme në tetor dhe nuk heqim dorë nga rritja e pagave prej 30%. Kemi më shumë kërkesa, por rritja e pagave është gjëja më e rëndësishme për ne tani. Të paktën 12 vjet nuk na i kanë ngritur rrogat, posta në Ulqin ka pasur shtatë postarë sot dhe 40 vjet më parë”, përfundon Duroviq.

Sipas njohurive tona, paga mesatare e postierit varion nga 550 deri në 580 euro.

  • 1

    Radio