AKTUELNO Više

Poslodavci iz Ulcinja intenzivno traže sezonske radnike

Prej tvteuta10:01 9 Jul 2019

Poslodavci koji djeluju na području Ulcinja u intenzivnoj su potrazi za sezonskom radnom snagom, tvrde iz Biroa rada Zavoda za zapošljavanje Ulcinj. Najveća potražnja je za radnom snagom iz oblasti turizma i ugostiteljstva, dok je nešto manja potražnja u sektoru trgovine. Podaci pokazuju da su početka godine poslodavci tražili 810 radnika za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva, dok je 27 radnih mjesta oglašeno u sektoru trgovine.  Podaci  Biro  pokazuju da je potražnja za sezonskim radnicima povećana u odnosu na 2018. godinu, i to za oko 30%.

“ U prošloj godini je posredstvom Biroa rada posao pronašlo 759 lica, dok je ove godine zaposleno 760 sezonskih radnika u Ulcinju. Prema posljednjim podacima 959 lica koji su prijavljeni u Birou rada Ulcinj imaju status nezaposlenih“, kazala je samostalna savjetnica za rad sa poslodavcima Biroa rada Ulcinj Danijela Klikovac. 

Praksa je pokazala da se poslodavci za pomoć pri zapošljavanju sezonske radne snage u velikoj mjeri obraćaju Zavodu za zapošljavanje. Velika potražnja za sezonskom radnom snagom trend je koji je i ove godine prisutan i u najjužnijoj crnogorskoj opštini , gdje radna snaga nerijetko dolazi i iz zemalja okruženja. 

  • 1

    Radio