AKTUELNO Više

Poslanici koalicije „Crno na bijelo“ dali potpise Lekiću za mandatara

Prej tvteuta18:19 20 Septembar 2022

Poslanici koalicije „Crno na bijelo“ koju čine GP URA i CIVIS stavili su potpis na ono što je bilo jasno da postoji podrška da Miodrag Lekić bude mandatar za sastav vlade, saopštila je poslanica Ure Božena Jelušić.

„Danas smo i formalno stavili potpise i sada nas zanima po kojem uzusu Đukanović nije dao povjerenje ljudima koji su rekli da imaju 41 potpis“, kazala je.

Predsjednik CIVIS-a Srđan Pavićević kazao je da je ta stvar neupitna danima.

„Kazali smo da ništa nije završeno dok sve nije završeno, zbog toga nijesmo potpisali, a podrška Lekiću je sve vrijeme postojala“, kazao je on.

Dodaje da nikada nije bilo neophodno da se dostavi 41 potpis, kao i da javno iznešen stav treba da bude dovoljan.

Šef poslaničkog kluba GP URA Miloš Konatar kazao je da su juče poslije razgovora imali izjašnjenje Radovanića i Mikića da sama podrška mandataru nije upitna.

„Sinoć je i predsjednik Ure prenio podršku mandataru i ona apsolutno nijednog trenutka nije dovedena u pitanje“, navodi Konatar.

Kaže i da su danas poručili da njihovi potpisi nijednom nisu bili upitni.

„Insistirali smo na principu da ništa nije dogovoreno dok sve ne bude dogovoreno“ rekao je Konatar.

Ponovili su, kako kaže, kolegama da kada je u pitanju sektor bezbjednosti, borba oko kriminala i korupcije i spoljnopolitički kurs URA ne smije dovoditi u pitanje i žele za to da preuzmu odgovornost.

„To je nešto od čega mi nećemo odustati jer je to suština naše politike“, poručuje Konatar.

On je kazao da odgovornost moraju podnijeti oni koji su 19. avgusta kada je pala vlada, vratili mehanizam u ruke Đukanoviću.

  • 1

    Radio