SliderMN Više

Poslanici i zvaničnici da ne ponižavaju novinare

Prej tvteuta13:18 2 Februar 2023

Društvo profesionalnih novinara poručuje poslanicima i javnim zvaničnicima da prestanu da ponižavaju novinare i ostale medijske radnike i da ih tretiraju kao držače mikrofona.

DPNCG protestuje zbog nekorektnog odnosa poslanika prema novinarima koji su, kako se navodi u saopštenju, bježeći od mikrofona i kamera, doveli kolege u situaciju da skoro pet sati stoje sinoć ispred Vile Gorica po hladnoći, radeći posao u javnom interesu.

“Dan ranije neki poslanici zamjerili su novinarima što rade svoj posao, tvrdeći da time ometaju politički dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda”, navodi se u saopštenju generalne sekretarke Mile Radulović.

Poručila je da DPNCG traži da se poštuje pravo javnosti da zna i da se kolege tretiraju u skladu sa značajem posla koji rade.

“Pravo je javnosti da zna da li će biti postignut dogovor o izboru sudija i ko su te osobe, zašto baš one, da li iza toga stoji struka ili politika. Jer, Ustavni sud treba da štiti ustav a ne interese partija ili vlasti”, navodi se u saopštenju.

Društvo profesionalnih novinara ima poruku za poslanike i javnnj zvaničnike.

“Očekujemo sa prestanete da ponižavate novinare i ostale medijske radnike i da ih tretirate kao držače mikrofona čije prisustvo je poželjno samo kad želite nešto da kažete”, zaključila je Radulović.

  • 1

    Radio