POLITIKA Više

POSJETA PREMIJERA U ULCINJU: U NAREDNOM PERIODU OČEKUJU SE BROJNI PROJEKTI 

Prej tvteuta17:59 9 Oktobar 2017

Tokom prve zvanične posjete Duška Markovića kao Predsjednika Vlade Crne Gore konstatovano je da je Ulcinj krenuo velikim koracima u razvojni put koji će donijeti brojne investicije za razvoj najjužnije crnogorske opštine. Marković se u kabinetu Predsjednika Nazifa Cungua sastao sa predstavnicima opštine, gdje su razgovarali o realizaciji aktuelnih i pokretanju novih investicija kako u infrastrukturi tako i u turizmu.

„Ovim investicijama opština i Vlada nastoje da unaprijede turističku ponudu i infrastrukturu Ulcinja, koja će u narednom periodu donijeti brojne benefite. Sasvim sam siguran da ćemo ubrzo imati projekte koji će unaprijediti kvalitet života svih građana i turistički potencijal, koji Ulcinj zasigurno posjeduje“, kazao je Marković.

Premijer je dodao da su finansije opštine Ulcinj nakon kriznog perioda stabilne, te da će to olakšati zajedničke razvojne planove u kojima će učestvovati Vlada i opština.

„Ukupni potencijali Ulcinja postali su interesantni za kredibilne investitora iz svijeta. Uvjerio sam se u realizaciju i početak izvršavanja potpisanog ugovora o Zakupu „Karisme“, a potvrđena su interesovanja i TUI operatera za najatraktivnije lokacije u Ulcinju. Ono što je jako bitno je da se do kraja godine stvore uslovi za početak izgradnje kanalizacione mreže a za četiri naselja i Port Milena, što je odlučujući faktor za dovođenje novih  investicija“, izjavio je Marković.

Predsjednik Vlade je potvrdio ono o čemu se razgovaralo na prethodnoj sjednici Vlade, kada je razmatrana dugoročna sanacija korita rijeke Bojane, potvrdivši zaključak da će se u sanaciju uložiti četiri miliona eura. Najavio je i saradnju sa albanskim partnerima oko proširenja aktuelnog graničnog prelaza Sukobin – Murićan i pretvaranje aktuelnog putničkog i u robni granični prelaz. Premijer je podržao namjeru i plan opštine da u narednom periodu realizuju produžetak Bulevara Skenderbega do Bulevara Teuta i pozdravio početak radova na dionici puta Ulcinj – Krute.

„Mogu slobodno reći da za Ulcinj i Ulcinjane predstoje mnogo bolji dani nego što je bio slučaj do sada“, zaključio je premijer.

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu kazao je da u naredne dvije godine očekuje da će opština izaći iz sanacionog plana, ukoliko nastave ovim tempom.

„Izgradnja puta Ulcinj – Krute i razvoj infrastrukture upravo su dokaz da ćemo ovakvim investicijama opštinu podići na noge. Ovim i drugim brojnim investicijama koje imamo namjeru da realizujemo, Ulcinj stavljamo na mapu najatraktivnijih destinacija za buduće investitore“, kazao je Cungu.

  • 1

    Radio