SliderMN Više

Porast broja krivičnih djela u odnosu na 2021., najviše krivičnih djela zabilježeno u Štoju

Prej tvteuta15:51 5 Avgust 2022

Kriminalistička policija odjeljenja bezbjednosti Ulcinj imala je u toku predsezone ali i u trenutnom špicu pune ruke posla, a takav trend se nastavlja i u avgustu. Rukovodilac kriminalistike OB Ulcinj Blažo Ćetković otkrio je za našu televiziju da porast kriminaliteta u junu uglavnom vezuju za veću posjećenost ove u odnosu na prethodnu godinu.

„Ove godine u junu imamo 28 krivičnih djela, i to je povećanje za duplo u odnosu na prethodnu godinu,a  što se tiče jula zabilježeno je 31 krivično djelo i tu smo negdje na prošlogodišnjem nivou. Obim posla se povećao, čini mi se, zbog daleko većeg  broja gostiju u junu ove godine nego li prošle godine“, kazao je Ćetković.

Osim  saobraćajnoj policiji, ispomoć sa sjevera pomaže i kriminalističkom odjeljenju, dok su na teritoriji Ulcinja raspoređene dvije grupe.  Što se tiče krivičnih djela, najbrojnije su bile krađe i otimanje lične imovine, koja su u najvećem broju počinila lica sa strane, uglavnom na plažama, parkinzima ali i privatnom smještaju.

Ulcinj je uglavnom mirno mjesto, posebno u zimskom periodu, međutim, sa dolaskom većeg broja turista i stranih lica, broj krivičnih djela uglavnom je u porastu. Tako se tokom ljeta nerijetko dešavaju neke interesantne situacije i događaji.

“ Generalno u zaleđu Velike plaže imamo više krivičnih djela nego li na području grada, i to konstatujemo zadnjih pet – šest godina. Naše su pretpostavke da se gro turista nalazi upravo tamo, i da je iz tog razloga u tom dijelu opštine povećan broj krivičnih djela“, dodaje Ćetković.

Kriminilastička policija poziva građane da obrate pažnju na ovakve i slične situacije, te i da ukoliko to mogu –  pomognu nadležnim organima u rješavanju i otkrivanju svih atipičnih događaja i krivičnih djela.

Više o ovoj temi pogledajte u večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 sati i 30 minuta.

  • 1

    Radio