SliderMN Više

Popis počinje sjutra, na teren izlazi 3000 popisivača

Prej tvteuta12:56 29 Novembar 2023

Direktor Uprave za statistiku MONSTAT Miroslav Pejović je rekao da popis počinje sjutra, 30. novembra. On tvrdi da su obezbijeđeni svi uslovi neophodni za održavanje popisa, i pozvao je građane da otvore vrata popisivačima.

“Sve je spremno za popis. Obezbijeđeni su svi uslovi. Pozivamo građane da otvore vrata popisivačima”, saopštio je Pejović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima popisivači i instruktori obilaze popisne krugove.

“Pozivamo na suzdržavanje od izjava koje ne doprinose smirivanju tenzija. Žao mi je ukoliko dođe do bojkota jer ste svi vidjeli da su svi uslovi ispunjeni. Specifikacija za softvera je urađena”, poručio je Pejović.

On tvrdi da postoje zakonske odredbe da su osobe dužne da učestvuju u popisu.

“Kaznene odredbe postoje. Građani da se posluže zdravim razumom i ne podlijezu manipulacijama”, dodao je Pejović.

Pejović kaže da je ubijeđen da sa 3300 popisivača može da se sprovedemo popis.

“Ukoliko dodje do osipanja popisivača postoji mogućnost za angažovanje popisivača je od susjedne opštine. Treći scenario je da se popis roduži, što ne želimo. Ukoliko bojkotuju političke partije ne znači da će građani. Apelujem da učestvuju u popisu jer je svaki građanin bitan”, istakao je Pejović.

Ranije danas je v.d. predsjednika DPS Danijel Živković na konferenciji za novinare saopštio da nisu ispunjeni svi uslovi iz Sporazuma o popisu.

  • 1

    Radio