AKTUELNO Više

Policijski i carinski službenici na GP Božaj otkrili 8 kg skanka

Prej tvteuta19:18 15 Februar 2016

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su, na Graničnom prelazu Božaj, na ulazu u Crnu Goru, otkrili oko osam kilograma opojne droge marihuana tipa skank koja je bila sakrivena u vozilu u kojem su se nalazila tri državljanina Republike Albanije. Od ova tri lica dva su osumnjičena da su imala namjeru da, radi dalje prodaje, drogu prokrijumčare u našu zemlju i dalje, u države okruženja.

Naime, službenici Regionalnog centra granične policije Centar – Odjeljenja bezbjednosti Tuzi i Carinske ispostave Božaj su, 13. februara 2016. godine u jutarnjim časovima, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila „VW Golf IV“, kojim je upravljao S.G. (21), dok su se u vozilu kao saputnici nalazili i J.Ć. (22) i još jedno lice.

Prilikom pretresa vozila izvršenog od strane policijskih i carinskih službenika je, korišćenjem bastera, specijalnog alata za otkrivanje gustine materijala, uočeno je da se u bankinama vozila nalazi određena materija. Ispostavilo se da se radi od 16 pvc pakovanja u kojima se nalazila biljna materija zelene boje za koju se posumnjalo da je opojna droga marihuana tipa skank, težine oko osam klilograma.

Skank je oduzet od ovih lica, kao i mobilni telefoni i novac u iznosu od 1.450 eura za koji se sumnja da stečen vršenjem krivičnog djela,

O događaju su obaviješteni službenici Odsjeka za brobu protiv droge – Grupe za suzbijanje droge Podgorica, koji su preuzeli lica, drogu, vozilo i ostale oduzete stvari radi daljeg postupanja. O svemu je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se S.G. i J.Ć. izvjesno vrijeme bavili nabavkom i stavljanjem u promet skanka na način što su ovu drogu nabavljali u Albaniji i krijumčarili je za Crnu Goru i dalje, u zemlje okruženja. Sumnja se takođe da su imali namjeru da na isti način, radi stavljanja u promet, preko granice naše države prokrijumčare i osam kilograma skanka u čemu su ih spriječili policijski i carinski službenici.

Osumnjičeni S.G. i J.Ć. su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

  • 1

    Radio