HRONIKA Više

Podignuta optužnica protiv Ilira Đokaja za ubistvo Šejle Bakije

Prej tvteuta13:34 2 Mart 2022

(DAN Online) – Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Ilira Đokaja, koji se tereti da je 30. septembra prošle godine u Tuzima ubio nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju (19). Tada je ranjen i Šejlin otac Šaban Bakija. Optužnica je proslijeđena nadležnom sudu na potvrđivanje, saznaje Dan.

Naredbom VDT-a u Podgorici Đokaj se tereti za teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija. Kako se navodi u rješenju suda kojim je Đokaju prošlog mjeseca produžen pritvor, on je osnovano sumnjiv da je 30. septembra, oko 15.15, u Tuzima, u naselju Karabuško polje, sa umišljajem i iz niskih pobuda lišio života Šejlu Bakiju, pri čemu je sa umišljajem doveo u opasnost život oštećenih Šabana, Indire i Bada Bakije.

privođenje Đokaja/printskrin

„On je na terasi porodične kuće oštećenih, iz obijesti i osjećaja posjedovanja oštećene Šejle Bakije, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj i ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećene, od kojih je zadobila teške i po život opasne povrede usled kojih je nastupila smrt“, navodi se u rješenju suda.

Dalje se navodi da se osumnjičeni Đokaj udaljio prema vozilu parkiranom ispred kuće, a kada je vidio da Šaban Bakija ide za njim, ispalio je još jedan projektil u njegovom pravcu, koji ga je pogodio.

„Pošto je ušao u svoje vozilo, u trenutku dok su se na terasi nalazile oštećena Indira i Bada Bakija, ispalio je još dva projektila u njihovom pravcu, a potom se udaljio sa lica mjesta“, navodi se u rješenju suda.

  • 1

    Radio