SliderMN Više

Podgoricu će voditi stručnost i nove ideje, a ne partijski diktat

Prej tvteuta13:18 12 Novembar 2022

“Mirnu tranziciju vlasti koče činovnici DPS-a koji po ko zna koji put vraćaju dugove partiji od koje su u prošlosti profitirali i to na račun građana. Svima je jasno da je situacija u kojoj se nalazimo način da se kupi vrijeme kako bi se zamaskirala nepočinstva i dovršili sumnjivi poslovi koji su se decenijama obavljali u okviru lokalne vlasti. Svakako, i tome će brzo kraj”, izjavio je Jakov Milatović, budući gradonačelnik Podgorice.
Način na koji se DPS ophodi prema rezultatima izbora na kojima su građani tražili promjene je loša poruka koju ova partija šalje svima u Crnoj Gori, ali i našim međunarodnim partnerima. Uprkos svim destruktivnim namjerama kojima svjedočimo, izborna volja će biti zaštićena, a Podgorica će u susret 19. decembru još jednom, simbolično, biti oslobođena od svega što joj je nanosilo štetu. Revanšizma će biti samo prema korupciji, partitokratiji, lažnim diploma, ustaljenim šemama i lošem upravljanju.
“Mandat sam dobio zahvaljujući građanima koji su prepoznali iskrene namjere da u sistemu lokalne samouprave vlada dobro upravljanje, meritokratija i transparentnost! Od prvog dana ću biti posvećen razvoju grada, izgradnji infrastrukture i sadržaja potrebnih da Podgorica bude pravi evropski grad”, kazao je Milatović.
Nužno je da politika u Crnoj Gori postane samo sukob ideja, a ne ukrštanje partijskih knjižica koje su do sada odabranima donosile poslove, stanove i funkcije.
“Stručni ljudi će dobiti šansu da svoje znanje stave u službu napretka Podgorice, bez potrebe da reference oblikuje partijska knjižica”, zaključio je Milatović.

  • 1

    Radio