SliderMN Više

Početak radova na vodovodnoj mreži u novembru, od ponedjeljka kreće sanacija kaldrme

Prej tvteuta15:20 21 Oktobar 2022

Novoimenovani vršilac dužnosti  sekretara Sekretarijata za investicije u Opštini Ulcinj, Minir Karamanaga, po prvi put je za TV Teuta otkako je postavljen na tu funkciju govorio o novim ali i investicijama koje se realizuju na području Ulcinja.

Jedan od projekata koji se trenutno izvodi i koji je većinskim dijelom završen jeste projekat izgradnje kanalizacione mreže za četiri naselja, a koji bi prema riječima Karamanage trebao biti priveden kraju u martu naredne godine. Osim toga, najveći infastrukturni projekat  u Ulcinju, izgradnja vodovodne mreže vrijednosti 20 miliona eura trebala bi nakon dobijanja saglasnosti resornog ministarstva trebala otpočeti već u novembru.

radovi na izgradnji kanalizacije biće završeni do kraja marta 2023.

Iako je projekat izgradnje kanalizacije u Ulcinju naišao na brojne probleme, koji su u hodu morali da se rješavaju, Karamanaga očekuje da će svi radovi biti privedeni kraju do kraja marta 2023. godine.

Na radost brojnih Ulcinjana, i asfaltiranje bulevara Teuta, investicija na koju se dugo čekalo trebala bi otpočeti u najkraćem roku, a nedavno je završen i tender  za odabir izvođača tih radova, koji će se osim na bulevaru, izvoditi i u ulici 28. decembra. Osim toga, jedna od najprometnijih ulica u gradu, ulica Hafiza Ali Ulćinakua, na čijem  je potezu kaldrma koja je već dugo u jako lošem stanju, biće osvježena, a ti radovi počinju u ponedjeljak.

asfaltiranje bulevara „Teuta“ očekuje se u veoma skorom periodu

Projekat parterne rekonstrukcije velike skele na Maloj plaži je u toku a očekivani radovi trebali bi biti završeni za 4 mjeseca, dok je Karamanaga između ostalog, najavio i raspisivanje tendera za uređenje nekoliko mini lokacija u gradu.

Više iz intervjua sa sekretarom za investicije pogledajte u večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 sati i 30 minuta.

  • 1

    Radio