SliderMN Više

Počeo najveći infrastrukturni projekat u Ulcinju, za dvije godine rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža

Prej tvteuta15:51 31 Mart 2023

Na ulcinjskoj maloj skeli, na rtu Đerane, danas je svečano obilježen početak radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Ulcinj.

Riječ je o projektu Vlade Crne Gore i Opštine Ulcinj u vrijednosti od preko 20 miliona eura, koji će biti finansiran preko njemačke KFW banke.

Na svečanoj ceremoniji govorili su predsjednik Vlade, dr Dritan Abazović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović, šef odsjeka za saradnju delegacije EU u CG, Yngve Engstorm, njemački ambassador u Crnoj Gori, Peter Felten, direktor kompanije “Jedinstvo”, koja je izvođač radova, Mića Mićić, kao i domaćin, predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari.

Svi su se oni saglasili da Ulcinj realizacijom ovog kapitalnog projekta ulazi u novu fazu razvoja, odnosno da se tek sada stvaraju neophodni preduslovi za velike investicije u ulcinjski turizam, prije svega na Velikoj plaži i Adi.

Posebno se ističe da će to za posljedicu imati nov odnos prema jedinstvenim ljepotama ove opštine i njenim ekološkim problemima, što će poboljšati kvalitet života građana/ki i Ulcinj učiniti još poželjnijom destinacijom za sve goste i posjetioce.

Predstavnik izvođača radova rekao je da će oni biti obavljeni u predviđenom roku i na kvalitetan način.

  • 1

    Radio