AKTUELNO Više

Počeo da se gradi vrtić u Baru vrijednosti 2,5 miliona €, danas otvoren i novi vrtić za 150 djece

Prej tvteuta14:03 15 Oktobar 2018

Ovo je još jedan u nizu projekata koji potvrđuje da Ministarstvo prosvjete i Vlada odavno ovoliko sredstava nijesu ulagali u obrazovanje, posebno u najmlađe. Ukupan kapacitet vrtica u Baru koji danas počinje da se gradi je oko 400 djece, i kao takav predstavlja objekat sa najvećim kapacitetom od svih 7 koji se rade uz kreditnu podršku Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović na polaganju kamena temeljca za izgradnju novog vrtića u Baru. Kamen temeljac sa ministrom je položio i predsjednik Opštine BarDušan Raičević.

 

Vrtić će se raditi u sklopu predškolske ustanove„Vukosava Ivanović Mašanović“. Osim toga, ministar i predsjednik opštine danas su svečano otvorili i adaptirani vrtić u Baru „Mala luka“, u koji je uloženo oko 80 000 eura.

 

Vrtić koji je danas počeo da se gradi je dio projekta sa CEB-om, u okviru koga će biti izgrađeno ukupno sedam vrtića. Objekat u Baru je planiran za oko 370 djece, a rok izvođenja radova je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Kako je saopštio ministar Šehović, parcela na kojoj će se graditi vrtić je površine oko 5000 m2, a sam objekat će se prostirati na oko 3 hiljade m2. Rok za zavrsetak radova je 12 mjeseci.

 

U ovom objektu smješteno je 6 radnih soba za jaslene grupe i 8 radnih soba za grupe vrtića, kancelarije, biblioteka, centralna kuhinja površine 200 m2 sa svim pratećim prostorijama za pripremu obroka za 600 djece, prostorije za trijažu i ostale tehničke prostorije.

  • 1

    Radio