AKTUELNO Više

Počela isplata dječjih dodataka

Prej tvteuta13:49 17 Novembar 2021

Počela je isplata dječijeg dodatka za djecu do šest godina za roditelje koji su se prijavili u septembru, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Foto: Ministarstvo finansija Foto: Ministarstvo finansija

„Podsjećamo, u godini socijalne pravde Ministarstvo finansija i socijalnog staranja uvelo je dječiji dodatak za djecu do šest godina u vrijednosti od 30 eura mjesečno. Prijave su počele 1. septembra u nadležnim centrima za socijalni rad, a za mjesec dana primljeno je više od 36 hiljada zahtjeva i donijet je isti broj rješenja. Ministarstvo finansija i socijalnog staranja obezbijedilo je sredstva za isplatu dodatka za djecu do šest u iznosu od 17,6 miliona eura na godišnjem nivou“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da su uz to što je uveden dječiji dodatak od 30 eura mjesečno za djecu do šest godina, povećani i iznosi za djecu u stanju socijalne potrebe i to je mjesečno po 44 i 60 eura, a ukoliko su na redovnom školovanju primanje imaju do osamnaeste godine.

Iz tog vladinog resora podsjećaju da je u ovoj godini Vlada Crne Gore obezbjedila i besplatne udžbenike za sve osnovce te da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao da je namjera ove Vlade bolji životni standard svih građana, naročito najmlađih, kao i uvođenje dječijeg dodatka za svu djecu.

  • 1

    Radio