AKTUELNO Više

Po nalogu SDT-a uhapšen Veselin Veljović

Prej tvteuta08:46 24 Jul 2023

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapisli su jutros bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića. U ovoj akciji SPO-a ima još uhapšenih.

Veljović je, kako je javila TV Vijesti, uhapšen u saradnji sa Agencijom Europske unije za saradnju u sprovođenju zakona EUROPOLOM.

“Specijalno policijsko odjeljenje, po naredbi suda, a po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva, i u saradnji sa EUROPOL-om, vrši pretresanje stanova i drugih prostorija više lica u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku i Mojkovcu, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje”, saopštio je CdM-u državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Veljović je u dva mandata bio direktor Uprave policije i to od 2007. do 2011. godine, i od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine.

Nakon okončanja prvog mandata Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbjednosti i odbrane, a u vrijeme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Kada je u decembru 2020. poslije razgovora sa tadašnjim potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem otišao iz UP ponovo je zaposlenje našao u kabinetu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića.

  • 1

    Radio