SliderMN Više

Planovi opštine od septembra – početak eksproprijacije, novi parkinzi, parkovi

Prej tvteuta16:15 22 Avgust 2023

Nakon stabilizacija javnih finansija, već s početkom jeseni, lokalna samouprava Opštine Ulcinj ima u planu pokretanje nekih starih, davno planiranih investicija i projekata, koji bi riješili neke boljke, naviše one u infrastrukturi.

Opština se od septembra priprema za nekoliko investicija

Trenutno se radi na eksproprijaciji zemljišta za izgradnju, to jeste, nastavak Bulevara Đerđa Kastriota Skenderbega i spajanje sa Bulevarom Teuta, što je davna želja građana i davno neispunjeno obećanje. Osim toga, očekuje se i nastavak, do sada najznačajnije i najvrijednije investicije u vodovodnoj i kanalizacionoj infrastrukturi.

„Mi smo stabilizaciju javnih finansija postigli, nastavljamo da to bude na još većem nivou, kako bi sredstva za komunalno opremanje bila što veća, i mislim da smo na dobrom putu. Očekujem da ćemo imati neka ulaganja kao pripremu za narednu sezonu, već radimo na eksproprijaciji  za produžetak  bulevara, proces eksproprijacije je takav da nije lak, ali nadam se da će i građani imati dozu razumijevanja, jer su sredstva obezbijeđena. Već u septembru očekujemo glavne radove na projektu sanacije i izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže“, kazao je predsjednik  Opštine Ulcinj Omer Bajraktari.

Do godine bi trebalo i da se smanje problemi sa parkiranjem u užem gradskom jezgru, jer će, prema najavama, od jeseni krenuti radovi na izgradnji novog parkirališta iza opštine, ali i pod zidinama Starog grada, dok je Bajraktari potvrdio da bi se možda već s početkom naredne sezone, u Ulcinju mogla izgraditi dva nova parka.

Bajraktari

„Nakon sezone očekujemo početak radova na formiranju parkinga iza opštine, gdje bismo dobili gotovo stotinu novih parking mjesta. Planiramo i neke ispod Starog grada, možda i na nekim lokacijama u užem gradskom dijelu… Našli smo dvije lokacije u Ulcinjskom polju i na Velikoj plaži, gdje bi mogli izgraditi dva nova parka koja nedostaju, i ja bi bio jako srećan kada bi to mogli da zaokružimo do naredne turističke sezone“, dodao je Bajraktari.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u večerašnjem izdanju emisije „Hronike Ulcinja“ od 20 i 30 sati.

  • 1

    Radio