AKTUELNO Više

Pekari predlažu da cijena hljeba bude 70 centi?

Prej tvteuta10:16 14 Decembar 2021

Grupacija pekara pri Privrednoj komori uputila je trgovačkim lancima prijedlog da od 1. januara cijena osnovnog hljeba u Crnoj Gori bude 58 centi bez PDV-a, odnosno 70 centi u maloprodaji, uz napomenu da vladina odluka o zamrzavanju cijena ističe 31. decembra, kazao je za Pobjedu direktor Uniprom pekare i zamjenik predsjednika Grupacije Vesko Nikolić, dodajući da će isti prijedlog dostaviti i resornom ministarstvu.

Očekuje da bi sastanak sa trgovcima i predstavnicima ministarstava kapitalnih investicija, ekonomskog razvoja i poljoprivrede trebalo da bude održan sredinom sedmice. Da je sastanak sa pekarima u planu, potvrdili su Pobjedi i u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

“Međuresorna radna grupa, koju čine predstavnici ministarstava ekonomskog razvoja, finansija i poljoprivrede trenutno analizira situaciju i nastoji da pronađe najbolje rješenje za sve. Na toj liniji planirani su i sastanci sa proizvođačima hljeba, a o narednim mjerama javnost će biti blagovremeno obaviještena”, rečeno je Pobjedi iz MER-a.

  • 1

    Radio