AKTUELNO Više

Pejović:“Vlada veliko interesovanje za služenje dobrovoljnog vojnog roka“

Prej tvteuta15:23 30 Januar 2019

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisali su konkurs za prijem 50 mladića i djevojaka, starosti od 18 do 25 godina za dobrovoljno služenje vojnog roka, koje se po prvi put uvodi u Crnoj Gori.
Potpukovnik Vojske Crne Gore Veselin Pejović je gostujući u jutarnjem programu RTV Teuta govorio o kriterijumima koji su neophodni za prijavu roka.
„Opšti uslov za prijavu na konkurs je da kandidat bude crnogorski državljanin i da nema državljanstvo druge države, da je zdravstveno i psihološki spreman za vojni rok, da nije osuđivano lice i da nije u krivičnom postupku, a za kandidate će biti organizovan i intervju gdje će pokazati svoje psihofizičke sposobnosti“, kazao je Pejović.
Pejović kaže da vlada veliko interesovanje, a otkrio je i da je prijavljeno nekoliko lica iz Ulcinja.
„Svi kandidati koji budu primljeni obuku će vršiti u okviru kampa u Danilovgradu, smještaj i hrana su obezbijeđeni, dok će na mjesečnom nivou primati i platu u iznosu od 275 eura“.
Kandidati se mogu prijaviti do 5. februara, a već nakon završetka prvog vojnog roka, organizovaće se novi već od septembra. Planirano je da na godišnjem nivou oko stotinu kandidata prođe dobrovoljni vojni rok.

  • 1

    Radio