SliderMN Više

Pavićević: „DPS da se presabere, „Evropa sad!“ uskočila u prvu ligu“

Prej tvteuta13:32 24 Oktobar 2022

Demokratska partija socijalista doživjela je težak poraz u nekoliko crnogorskih gradova u kojima je protekle gotovo tri decenije suverene vladala. Izborni rezultat DPS-a i koalicionih partnera donekle se oslikava u nezadovoljstvu glasača njihovom dosadašnjom politikom podjela i afera, koje je počelo još 2020. godine. To je između ostalog za TV Teuta kazao direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević, koji je kazao da je najveći dobitnik ovih izbora novoformirani Pokret „Evropa sad“, na čelu sa Jakovom Milatovićem i Milojkom Spajićem.

Komentarišući izborni dan i brojne neregularnosti, posebno one u Šavniku, Pavićević je ocijenio da je u Šavniku povod za ove neregularnosti bio takozvani „izborni turizam“, o kojem se posljednjih mjeseci govori.

Poslušajte između ostalog i kako Pavićević komentariše izostanak predsjednika DPS-a i šefa države Mila Đukanovića u kampanji njegove stranke, i da li je to bila „tehnička proba“ pred naredne parlamentarne i predsjedničke izbore.

  • 1

    Radio