SliderMN Više

Parlamentarna većina potpisala novi sporazum, na pomolu nova Vlada

Prej tvteuta15:19 2 Septembar 2022

Nakon današnjeg sastanka parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. godine koji je organizovan na poziv jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, a uoči vanredne sjednice parlamenta na kojoj treba da se glasa o razrješenju predsjednice Skupštine Danijele Đurović, je saopšteno da su postigli dogovor i da su ponovo zajedno. Principi saradnje partija stare parlamentarne većine bazirali bi se na poštovanju izborne volje građana iskazane na izborima 2020, a ciljevi bi ostali borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast. To se navodi u sporazumu koji je dostavio Demokratski front, a koji su lideri partija potpisali danas.

„Parlamentarna većina je ponovo zajedno, ovo je radosna vijest, dogovorili smo se“ , kazao je nakon sastanka lidera partija jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

sastav danas potpisanog sporazuma

Ovaj sporazum smo potpisali u dobroj vjeri i da se ispoštuje izborna volja građana koji su šikanirani 30 godina, poručio je funkcioner Demokrata Momo Koprivica nakon dogovora parlamentarne većine.

Poručio je i da je ostanak Danijele Đurović na funkciji predsjednice Skupštine Crne Gore blokada danas potpisanog sporazuma.

Demokrate nisu htjele da potpišu isti ovakav sporazum koji smo mi nudili, kazao je danas novinarima u Beogradu premijer Dritan Abazović, odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše današnji sporazum parlamentarne većine.

  • 1

    Radio