Parlamentarna većina bez dogovora, Krivokapić predložio 16 ministarstava

Prej tvteuta15:13 6 Oktobar 2021

Premijer Zdravko Krivokapić sastao se danas sa liderima parlamentarne većine sa kojima je razgovarao o rekonstrukciji Vlade Crne Gore.

Predsjednik Nove i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je da Parlamentarna većina nije postigla konkretan dogovor. Istakao je da 38 poslanika ima isti stav a tri poslanika URE drugačiji. Mandić je kazao  da je premijer Zdravko  Krivokapić poručio da mu je prihvatljivo sve što se dogovori parlamentarna većina.

„Dogovor u ovom trenutku nije prihvatljiv GP URA. Ako ne bude dogovora tu je narod koji će dati sud“, kazao je Mandić.

Lider SNP-a Vladimir Joković kazao je da je premijer imao predlog da se podijele ministarstva koja su preglomazna, kao i da Vlalda ima 16 mininistarstva i tri potpresjednika.

On je kazao da su, nakon današnjeg sastanka, ostavljena otvorena vrata. Joković dodaje  da je premijer predložio razdvajanje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Ministarstva javne uprave digitalnog društva i medija, kao i resora kapitalnih investicija.

Srđan Pavićević (CIVIS) vjeruje u dogovor i dodaje da je malo utopijska ideja o vladi koju čine samo eksperti.  Ponovio je da im je prihvatljivo da eksperti iz političkih partija uđu u Vladu.

Rekonstrukcija Vlade Crne Gore može biti samo na ekspertsko-nestranačkom modelu na kome ona već postoji, poštujući programska načela zapisana u sporazumu iz septembra 2020. godine, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, uoči sastanka parlamentarne većine sa premijerom Krivokapićem.

Sastanaku kod premijera  prisustvovali Boris Bogdanović (Demokrate), Miloš Konatar (GP URA), Srđan Pavićević (CIVIS), Miodrag Lekić (Demos), Milan Knežević (DNP), Andrija Mandić (NOVA), Branko Radulović (PZP), Maksim Vučinić (Radnička partija), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Vladimir Joković (SNP) i Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora).

  • 1

    Radio