Sociale Më shumë

PAPUNËSIA,SFIDA MË E MADHE E TË RINJVE

Prej tvteuta08:51, 12 Gusht 2015

Njohurit dhe shkathtësitë e të rinjve në Mal të Zi duhet të jenë në harmoni me kompetencat e kësaj popullate në Evropë, ka rekomandua drejtoresha ekzekutive e organizatës joqeveritare Forum MNE Elvira Haxhibegoviq – Bubanja,duke vlerësuar se arsimimi formal në shtet mbetet mbrapa për nevojat e tregut të punës. Ajo, me rastin e Ditës botërore të të rinjve ka thënë se problemi më i madh i të rinjve është papunësia. Mali i Zi kur të hyjnë në BE kufijtë do të jenë të hapur, kurse konkurrenca në tregun e punës do të jetë më e madhe.

  • 1

    Radio