KULTURA Više

PAM donirao digitalni klavir muzičkoj školi

Prej tvteuta09:59 20 April 2021

Predstavnici organizacije Prava autora muzike (PAM) obradovali su učenike i nastavnike Osnovne muzičke škole u Ulcinju vrijednom donacijom. Naime, školi je uručen digitalni klavir koji će koristiti učenicima i nastavnom kadru škole u obrazovanju.Predstavnici PAM-a su prilikom posjete kazali da im je zadovoljstvo što su posjetili ovu školu iz koje su ponikli brojni talenti, te poručuju da će i u budućnosti u skladu sa mogućnostima pomagati učenicima da usavršavaju svoje obrazovanje.

„PAM dio svojih sredstava usmjerava na finansiranje raznih projekata koji za cilj imaju afirmaciju domaćeg muzičkog  stvaralaštva i pomoć talentovanim učenicima, stvaranju što boljih uslova za rad i učenje u što boljim uslovima“, kazao je izvršni direktor PAM-a Crne Gore Vasilije Raičević. Prema riječima predsjednika Upravnog odbora PAM-a dr Srđana Bulatovića, u ovoj organizaciji su zadovoljni što su napravili saradnju sa muzičkom školom u Ulcinju i nada se da će saradnja nastaviti gdje god postoje institucije muzike koje se sve više i više razvijaju.

Direktorica škole Fatime Buzuku poručila je da su zadovoljni što imaju prijatelje i podršku od strane kolega, i što cijene trud i talente koji poniču u ovoj ustanovi, koja je prošle godine obilježila 25 godina od osnivanja.

Prilikom posjete predstavnika PAM-a, dugogodišnji direktor škole Jusuf Lika Bulatoviću i Raičeviću uručio je monografiju škole.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio