Aktuale Më shumë

Paga mesatare në gusht 799 euro

Prej tvteuta15:35, 29 Shtator 2023

Fitimet mesatare pa taksa dhe kontribute në gusht, sipas të dhënave të Monstat, arritën në 799 euro dhe ishin 0.3 për qind më të larta se në korrik.

Paga mesatare neto në gusht është rritur me 11.3 për qind krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar.

Paga mesatare bruto në gusht ishte 995 euro.

“Nëse merret parasysh se çmimet e konsumit në gusht shënuan një rritje prej 1,7 për qind në krahasim me korrikun, rezulton se pagat reale për të njëjtën periudhë shënuan një rënie prej 1,4 për qind”, thuhet në njoftim.

Krahasuar me muajin korrik, të ardhurat mesatare pa taksa dhe kontribute në muajin gusht janë rritur me 2,2 për qind në sektorin e akomodimit dhe shërbimit ushqimor, me 2,1 për qind në bujqësi, pylltari dhe peshkim dhe në pasuri të paluajtshme dhe me 1,6 për qind në sektorin e ndërtimit dhe aktiviteteve të tjera tëshërbimit aktivitetet artistike argëtuese dhe rekreative 1 për qind dhe furnizimi me ujë, menaxhimi i ujërave të zeza, kontrolli i procesit, largimi i mbetjeve dhe aktivitete të ngjashme 0.9 për qind.

Rënie e fitimit neto në muajin gusht, krahasuar me muajin paraardhës, është shënuar në sektorët e shëndetësisë dhe mbrojtjes sociale me 1,2 për qind, veprimtarive profesionale, shkencore dhe teknike me 1,1 për qind, aktiviteteve financiare dhe sigurimeve me 0,5 për qind, transport dhe ruajtje nga 0,3 për qind, furnizimi me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar dhe informacion e komunikim 0,2 për qind secili dhe arsim 0,1 për qind.

  • 1

    Radio