Sociale Më shumë

Pa punë 11 doktorë shkencash dhe 274 magjistra

Prej tvteuta16:18, 10 Shkurt 2018

Sipas të dhënave të Byrosë së Punës, në Mal të Zi janë gjithsejt 48.511 të papunë, prej tyre edhe 11 doktorë shkencash dhe 274 magjistra. Në përqindje kjo do të thotë se papunësia në vend është 20.91%. Shumica e të papunëve me shkollim të lartë janë ekonomistë dhe juristë, edhe pse këto dy degë kërkohen më së shumti.Nga Byroja thonë se kjo është për arsye të numrit tepër të lartë të studentëve që përzgjedhin pikërisht këto degë për të studiuar, çka e tejkalon disa herë nevojën e tregut të punës për këta profile.

  • 1

    Radio