KULTURA Više

Otvorene nove prostorije za potrebe JU Centra za socijalni rad za Prijestonicu Cetinje

Prej tvteuta13:49 24 Februar 2016

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i  gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović otvorili su danas, 22.02.2016. godine, nove prostorije JU Centra za socijalni rad u ovoj Opštini.

Nove prostorije obuhvataju  površinu  od 127m2 i pored prostorija Centra za socijalni rad smješteno je i sjedište Fonda za zdravstveno osiguranje Cetinje.

Ministarska Kovačević naglasila je značaj otvaranja novih prostorija: „Otvaranjem novih prostorija Centar će postići veću efikasnost u radu i omogućiti građanima Prijestonice Cetinje kvalitetniji pristup pravima iz oblasti socijalne i dječje zaštite, što je prioritet našeg Ministarstva.“

„Na ovaj način, Centar za socijalni rad dobija bolje uslove za funkcionisanje, što će, uvjeren sam, rezultirati i daljim poboljšanjem kvaliteta pružanja usluga građanima.Ovo je prilika i da posebno istaknem kako dosadašnja saradnja naše gradske uprave sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Centrom za socijalni rad može služiti kao primjer uspješne realizacije socijalnih politika na različitim nivoima vlasti“, istakao je gradonačelnik Bogdanović nakon otvaranja  Centra.

Za adaptaciju i opremanje novih prostorija Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijedilo je sredstva u iznosu od 50.000 eura.

 

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

  • 1

    Radio