SliderMN Više

Ulcinj: Otvorena jubilarna X Medical konferencija

Prej tvteuta15:22 2 Jun 2023

U Karizmi je sinoć otvorena X Medical konferencija pod nazivom „Aktuelnosti u zdravstvu, medicini i farmaciji“, koju tradicionalno organizuje časopis „Medical CG“. U prisustvu brojnih zvanica i stručnjaka iz oblasti medicine, a na samom početku svečanosti ispred organizatora  obratila se Slavica Pantelić.

„Ponosni smo što smo i u izazovnim vremenima unaprijedili časopis „Medical“, koji redovno izlazi svakog mjeseca već  petnaest godina, promovišući vaš rad, odnosno naš zdravstveni sisitem. Postojanje časopisa „Medical“  omogućili su autori eudukativnih tekstova, više od 1000 ljekara i farmaceuta tokom proteklih godina, formiralo je edukativnu bazu „Medicala“  od oko dvije i po hiljade stručnih tekstova na sajtu „Medicala“. Ponosni smo što smo zajedno iznjedrili mnoge projekte za ovih 15 godina, mnogo skupova i posebno ovakav skup, gdje obilježavamo jubilej , deceniju postojanja „Medical“  konferencije“, kazala je Pantelićeva.

Pantelić

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da je cilj ministarstva unaprijeđenje zdravstvene zaštite i sistema ključni prioritet.

„Upravo je unaprijeđenje zdravstvenog sistema ključni prioritet ministarstva zdravlja ali i svih zdrasvtvenih ustanova koji su nosioci reformskih aktivnosti. Posebno vjerujem da je napredak u sistemu zdravlja imperativ, i osnova brige ljekara i medicinskog osoblja, bez čije posvečćenosti, rada i truda ni najnapredniji zdravstveni sistem ne mogu imati učinak po mjeri pacijenta“, kazao je Šćekić.

Šćekić

Na svečanosti su uručene plakete za podršku „Medicala“ koje su dobili Ministarstvo zdravlja Crne Gore, državnoj sekretarki Slađani Ćorić, dr Snežani Mugoši, direktorici Insituta za ljekove i medicinska sredstva,  direktorici veledrogerije „Farmegra“ mr Branislavi Rajčević.  Tokom konferencije postavljeni su štandovi brojnih renomiranih domaćih i regionalnih proizvađača iz oblasti farmakologije.

  • 1

    Radio