SliderMN Više

Otvorena druga Međunarodna konferencija o savremenim dostignućima u nauci i tehnologiji u Herceg Novom

Prej tvteuta15:40 2 Jun 2023

U Herceg Novom je posljednjeg majskog dana otvorena druga po redu Međunarodna konferencija o savremenim dostignućima u nauci i tehnologiji (CONFERENCE ON  ADVANCES  IN SCIENCE AND TECHNOLOGY – COAST),  koja će trajati sve do 3. Juna. Konferencija koju organizuje Fakultet za menadžment Herceg Novi, za cilj ima okupljanje akademske zajednice, istraživača i naučnika iz regiona radi razmjene informacija, iskustava i rezultata istraživanja o svim aspektima specijalizovanih i interdisciplinarnih oblasti. Konferencija, prema riječima organizatora učesnicima pruža priliku da se umreže, razmijene ideje i predstave svoja istraživanja međunarodnoj zajednici.

Na Konferenciji se prezentuju savremeni naučni i stručni rezultati, organizuju rasprave i pregledna predavanja, prezentuju razvojni i proizvodni projekti i programi, a prema riječima dekanice Fakulteta za menadžment Herceg Novi, prof. dr Irene Petrušić, na ovogodišnjoj konferenciji na više načina učestvuje oko 400 učesnika.

Petrušić

„Po drugi put na naše veliko zadovoljstvo održava se Međunarodna konferencija o najnovijim dostignućima u nauci i tehnologiji. Konferencija je multidisciplinarna, pokrivamo širok spektar oblasti i sagledavamo određene probleme iz najrazlitičijih aspekata. Ono na šta smo posebno zadovoljni je činjenica da je preko 400 učesnika ovogodišnje konferencije, koji će učestvovati u različitim sekcijama i govoriti o svojim radovima“, kazala je Petrušićeva.

Na otvaranju konferencije govorili su brojni učesnici ovog naučnog susreta, te su izrazili veliko zadovoljstvo što naučna I akademska zajednica uspijeva da se okupi, diskutuje o aktuelnim dostignućima u nauci, tehnologiji, ali I turizmu, obrazovanju,  inženjerstvu I mnogim drugim granama. Učesnici vjeruju da su ovakve konferencije prijeko potrebne zajednici, posebno u periodu nakon post kovida. Na otvaranju su govorili predstavnici Skupštine Opštine Herceg novi, Turističke organizacije Herceg Novi, kao i profesori i saradnici sa brojnih univerziteta i fakulteta iz zemlje i regiona – Univerzitet “Union – Nikola Tesla” Beograd; Fakultet za turizam Univerzita u Mariboru; Vimal Akademija Hrvatska;  Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo Bar; Visoka škola za uslužni biznis, Sokolac; Visoka škola modernog biznisa,  Beograd;  Univerzitet „Educons“ Fakultet za projektni i inovacioni menadžment Beograd, kao i predstavnica Montefarma.

Nakon otvaranja konferencije, uslijedila je panel diskusija učesnika.

sa panel diskusije

Više sa ovog događaja možete pogledati u večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 sati i 30 minuta.

Medijski sponzor konferencije je Radio Televizija Teuta.

  • 1

    Radio