SliderMN Više

Otvoren Konzulat Crne Gore u Skadru

Prej tvteuta08:58 15 Decembar 2021

U sklopu bilateralne dvodnevne posjete Republici Albaniji, ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović učestvovao je na svečanoj ceremoniji otvaranja Konzulata Crne Gore sa sjedištem u Skadru na čelu sa počasnim konzulom Crne Gore Sokoljom Hodžom.

Ceremoniji je prisustvovala predsjednica opštine Skadar Voltana Ademi, drugi visoki predstavnici lokalnih vlasti Skadra, predstavnici crnogorskih iseljenika u Albaniji, kao i predstavnici albanskih medija.

U svom obraćanju ministar Radulović je istakao da je otvaranje Konzulata Crne Gore u Skadru značajan događaj za ukupne bilateralne odnose Albanije i Crne Gore, posebno u kontekstu jačanja ekonomskih, trgovinskih, obrazovnih, kulturnih i ljudskih odnosa. Otvaranje konzulata je odraz prijateljskih odnosa i spremnosti za intenziviranje saradnje na svim poljima, kazao je ministar Radulović.

foto:MVP

On je prenio da titula počasnog konzula nosi riječ „čast“ u sebi, riječ koja ima veliku težinu kako u albanskoj tako i u crnogorskoj kulturi i tradiciji. U tom smislu zahvalio se počasnom konzulu na prihvaćenoj časti uz želju i očekivanje da će se ona usmjeriti ka izgradnji i promociji prijateljskih mostova između Albanije i Crne Gore.

Ademi je istakla da raduje činjenica da se širi mreža konzulata u Skadru, a posebno to što se ovoga puta radi o konzulatu susjedne i prijateljske Crne Gore. Ona je izrazila spremnost opštine da pomogne u nastojanjima Konzulata da unaprijedi odnose područja Skadra sa Crnom Gorom, sa posebnim fokusom na ekonomske odnose.

  • 1

    Radio