TURIZAM @sr Više

Otvaranje Vidikovaca u Valdanosu i Štegvaši

Prej tvteuta14:43 23 Januar 2018

Ulcinj će poput mnogih drugih turističkih gradova dobiti svoja prva dva Vidikovca, koje je izgradila Turistička Organizacija Ulcinj, kako bi dala još jedan u nizu svojih doprinosa u poboljšanju turističke ponude grada.

Svečano otvaranje vidikovca u Valdanosu će biti u četvrtak 25.januara u 13.00h, dok Vidikovca u Štegvaši u subotu 27.januara u 10.00h.

Na magistralnom putu prema Valdanosu pruža se pogled na jednu od najljepših uvala na Mediteranu. Vjekovna Maslinada i Valdanos su mjesta pozitivne, čiste energije, nenadmašen izvor aktivnosti – božanski prostor gdje udišemo čist vazduh, slušamo vjetar, divimo se ljepotama prirode…To je uvala mira, ljepote i ljubavi sa plažom dugom 376 metara, koja je proglašena Spomenikom prirode.

Vidikovac na Štegvaši se nalazi na putu prema Ostrosu, odakle se pruža prelijep pogled i vidi se slivno područje rijeke Bojane od izvora do mora, Stari grad Saš i Saško jezero, Anamaljsko polje.

Na oba Vidikovca smo postavili i pametne klupe na solarnu energiju koje će upotpuniti cijelokupan doživljaj i podići ga na jedan viši nivo jer će svim turistima koji posjete Vidikovce obezbjediti besplatan Wi fi internet i punjenje mobilnih uređaja. Pored toga ove klupe posjeduju i svoje sopstveno Led osvjetljenje, tako da će i sam Vidikovac biti osvjetljen.

Imali smo za cilj da proširimo turističku ponudu grada i da svim turistima koje dolaze predstavimo ljepote ovog dijela Ulcinja sa pogledima koji oduzimaju dah, i tako im obezbjedimo jako lijepa mjesta gdje mogu da se zaustave, odmore, naprave lijepe fotografije koje su i najljepše uspomene koje poneses iz jedne destinacije.

Pozivamo sve građane Ulcinja, da nam se pridruže na otvaranju ovih Vidikovaca i nadamo se da ćemo i u narednom periodu nastojati da damo svoj doprinos kada je turistička infrastruktura u pitanju i potvrditi da je turizam primarna grana našeg grada.

 

Direktor TO Ulcinj

Mr Fuad Hadžibeti

 

  • 1

    Radio