AKTUELNO Više

Otvaraju se škole i vrtići u Ulcinju, zabrana međugradskog samo u danima vikenda

Prej tvteuta15:39 9 April 2021

Prema novoj odluci IJZ i Ministarstva zdravlja, popuštaju se mjere koje su na snazi u Ulcinju bile nekoliko sedmica. Naime, ukida se zabrana međugradskog saobraćaja (ulaska i izlaska) sa teritorije Ulcinja u radnim danima, dok će zabrana međugradskog saobraćaja ostati da važi u danima vikenda. Otvaraju se i sve vaspitno – obrazovne ustanove, te će od ponedjeljka u Ulcinju svi učenici ponovo sjesti u klupe.

Otvaraju se fitness centri i teretane, tržni centri, kladionice, dok će u ugostiteljskim objektima  biti omogućeno usluživanje i u unutrašnjosti objekata, a za jednim stolom moći da borave do četiri osobe. Sloboda kretanja u cijeloj državi i dalje je  ograničena u periodu  od 5 ujutru do 22 sata.

Uslov za ulazak stranaca su negativan PCR test koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 sata ili uz pozitivan rezultat serološkog testa – antitijela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 30 dana ili uz dokaz da su najmanje sedam dana prije ulaska u Crnu Goru vakcinisani sa drugom dozom vakcine protiv novog koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove. Crnogorski državljani i državljani Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije ulaze u našu zemlju bez ikakvog uslovljavanja.

Što se tiče vakcinacije, u Crnoj Gori je do sada vakcinisano 35.990, a 6.282 građana primilo je drugu dozu vakcine.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio