SliderMN Više

Otklonjena zadnja prepreka za izgradnju vrtića u Ulcinju, početak gradnje kroz par mjeseci

Prej tvteuta15:08 12 Avgust 2022

S obzirom da prvim Ugovorom sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope nije realizovana gradnja novog vrtića u Baru i Ulcinju, drugim Ugovorom sa Razvojnom bankom, vrtići u Baru i Ulcinju postali su prioritetni projekti. To je Televiziji Teuta potvrđeno iz resornog Ministarstva prosvjete, te kako su nam odgovorili, očekuju  skoriji početak realizacije ovog projekta u punom kapacitetu.

„Vrtić u Ulcinju je planiran za izgradnju kroz projekat sa CEB-om (Bankom za razvoj Savjeta Evrope). Tokom prethodnih mjeseci Ministarstvo prosvjete stvaralo je pretpostavke za realizaciju ovog projekta. Realizacija ovog i ostalih kreditnih aranžmana je, s obzirom na sve češću pojavu prebukiranosti predškolskih objekata za obrazovanje i vaspitanje,  je prioritet Ministarstva. Aktivnostima koje je sprovela 43. Vlada Crne Gore, u prethodnom periodu je uspostavljen model implementacione strukture, te samim tim otklonjena zadnja prepreka na realizaciji ovog aranžmana. U narednim mjesecima očekuje nas prilagođavanje postojeće dokumentacije, nakon čega počinjemo sa aktivnostima izgradnje vrtića u Ulcinju“, navodi se u odgovoru našoj redakciji.

„U toku su aktivnosti na nastavku projekta “Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori – 2”, ukupne vrijednosti preko 18 miliona eura, kojim je planirana realizacija 7 projekata, odnosno izgradnja 6 novih i dogradnja sa rekonstrukcijom jednog objekta predškolskog obrazovanja“, potvrdili su iz ministarstva.

  • 1

    Radio