Uncategorized Više

OSPOSOBLJAVAĆE LICA SA INVALIDITETOM I POVEĆATI ZAPOŠLJIVOST

Prej tvteuta13:28 6 Septembar 2017

“Nama je stalo, mi djelujemo” naziv je projekta kojeg je Centar za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj predstavio na konferenciji za medije održanoj u Opštini Bar. Projekat je posvećen jačanju socijalne inkluzije i zapošljivosti nezaposlenih osoba sa invaliditetom iz Bara i Ulcinja.
 
Kordinatorka projektnih aktivnosti Vesna Jukić kazala je da se projekat  finansira iz sredstava EU, uz podršku Biroa rada Bar, Centara za socijalni rad opštine Ulcinj i Bar dok je  NVO “Adria” organizacija koja je dala najveću podršku ovom projektu.

Direktor Centra za socijalni rad za područja opština Bar i Ulcinj Slobodan Đonović objasnio je da će u okviru projekta biti realizovane dvije kampanje: ‘Više znanja za više mogućnosti’ i ‘Jednake šanse za rad’. One su usmjerene na osobe sa invaliditetom i poslodavce sa ciljem ukazivanja na značaj inkluzije, kao i kreiranja dobrog okruženja i prilika.  Govoreći o značaju pružanja podrške od strane porodice kada je u pitanju postizanje viših ciljeva osoba sa invaliditetom, Đonović je podvukao da će i članovi familija biti obuhvaćeni projektom i dodatno edukovani o važnim pitanjima.

Nacionalni Zavod za zapošljavanje i Biro rada Bar pomogli su prilikom odabira kandidata, ali je njihov doprinos neophodan i u nastavku realizacije ambicioznih planova.

Kroz projekat “Nama je stalo, mi djelujemo” nova znanja i vještine steći će 20 osoba sa invaliditetom. Preko Biroa rada u Baru, Ulcinju i Budvi trenutno je 39 lica čiji poslodavci koriste subvencije za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Iz Biroa rada ističu da ovo nije precizna brojka, jer dosta poslodavaca ne aplicira za korišćenje tih prava.

  • 1

    Radio