AKTUELNO Više

OS „Marsal Tito“ dobila fond za uredjenje sportske sale

Prej tvteuta09:40 22 Oktobar 2017

Ministarstvo sporta uložiće 345 hiljada eura u  sanaciju, adaptaciju, rekonstrukciju postojećih i  izgradnju novih sportskih infrastrukturnih objekata  u devet crnogorskih opština. Imajući u vidu činjenicu da je adekvatna sportska infrastruktura, preduslov za razvoj i rekreativnog  i profesionalnog sporta, Ministarstvo sporta od osnivanja  sarađuje sa lokalnim samoupravama i u kontinuitetu analizira stanje u sportskoj infrastrukturi. U ovom projektu JU OŠ „Maršal Tito“ dobila je sredstva u iznosu od 34,800,00 eura , dok ce  sredstva u iznosu od 5,553,00 eura dobiti od strane Opštine Ulcinj.

Direktor skole Arben Lunji na svom FB profilu je takodjer saopstio da i škola ima sopstvena sredstva koja će biti usmjerena na stvaranje kvalitetnih uslova za realizaciju nastave i bavljenje sportskim aktivnostima.

Lunji dodaje da su nakon višenedeljnog napora uspjeli  da obezbjede navedena sredstva a takođe ovih dana su naisli i na podršku kod sponzora koji će im takođe pomoći da kompletan projekat dovedu do kraja, na zadovoljstvo učenika,roditelja, radnika, sportskih klubova, sportskih radnika kao i svih građana Ulcinja.

„Glavni cilj ovog projekta je unapređenje sporta, sportskih aktivnosti kod djece i mladih u školi ali i u zajednici jer ova sala je jedina u gradu koja ispunjava standarde za više sportova.

Fiskulturna sala ove škole je oduvjek bila mjesto koje služi zajednici u opštini Ulcinj ali i šire za organizaciju raznih manifestacija kako sportskih tako i kulturnih“, rekao je Lunji u svom fb profilu.

U odabiru prijedloga projekata, Ministarstvo sporta je uzelo u obzir i Strategiju regionalnog razvoja Crne Gore za period 2014.-2020. u kojoj je, u kontekstu stvaranja uslova za bolju valorizaciju potencijala na sjeveru Crne Gore, prepoznat i razvoj sportsko-rekreativnog turizma.

  • 1

    Radio