SliderMN Više

Opština Ulcinj obećala i do 60 hiljada eura za studentske stipendije

Prej tvteuta09:46 2 Novembar 2022

Saopštenje za javnost studenta Rajmonda Đonija:
„Kao jedan od predstavnika studenata Ulcinja želim da vas obavijestim, da je juče,na inicijativu gospodina Ariana Muratija održan sastanak studenata i Sekretara sekretarijata za finansije i budžet. Tema sastanka je bila povećanje iznosa studentske stipendije, koja je godinama unazad bila dosta niska i predstavljala jedno od važnijih pitanja studenata, naročito posljednje dvije godine. Na sastanku je dogovoreno da budžet predvidi iznos od 60 000eur za tu svrhu.
Podsjećanja radi, za studijsku 2020/21 bilo je predviđeno 15 000€ za istu svrhu, nakon brojnih dopisa(na koje nikad nijesmo dobili odgovor), peticija i izjava u medijima, da se studentska stipendija ne ukine te godine, dok za studijsku 2021/22 je bilo predviđeno 30 000€, što je iznosilo 65e/mj po studentu, koji je bio najniži iznos u svim primorskim opštinama i među najnižim u svim CG opštinama.
Posebno raduje činjenica da smo ove godine pozvani od strane zvaničnika Opstine Ulcinj, da se razmatraju i naša misljenja i budemo involvirani u rješavanju studentskih pitanja naše Opstine, što do sada (makar posljednjih 5 godina), nerado govorim, nijesmo imali priliku.
Optimistični smo da, ovogodišnjim iznosom previđenim za stipendiju,budu zadovoljene naše svakodnevne životne potrebe, kako bi vodili dostojanstveniji studentski život i time bili motivisani za dalje usvajanje znanja u toku našeg školovanja, koje ćemo, nadam se, uspjeti da vratimo našem gradu.“
Srdačno,
Rajmond Gjonaj

  • 1

    Radio