SliderMN Više

Opština Ulcinj nije učinila ništa za slijepe i slabovide ljude

Prej tvteuta14:16 26 Februar 2022

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj je nevladino, neprofitno udruženje osoba s invaliditetom, koje okuplja slijepe i teže slabovide osobe i  djeluje na području opština Bar i Ulcinj. Ova organizacija osnovana je 1948. godine u Baru, i trenutno broji 75 članova,i njegovi članovi su osobe sa potpunim gubitkom vida i osobama koje imaju ostatke vida do 10 odsto.
Predsjednik ove organizacije Veselin Joketić je gostujući u jutarnjem programu TV Teuta govorio o aktivnostima ovog udruženja, koje organizuje brojne kulture, sportske i društvene aktivnosti, kao i one obrazovnog karaktera.

Joketić je između ostalog u jutarnjem programu podijelio šta je sve Opština Bar i lokalna samouprava uradila za osobe koje su slijepe i slabovide, a komentarišući odnos Opštine Ulcinj prema slabovidim i slijepim osoba, kazao je da je odnos lokalne samouprave poražavajući.

Naime, Opština Ulcinj do sada nije preduzela ni osnovne, minimalne korake kako bi svojim građanima omogućila koliko – toliko lakše kretanje i život uopšte. Ocijenio je da je jedino bivši predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu izrazio spremnost  i volju da pomogne tim licima, te da ga neki  predsjednici nakon njega, konkretno bivši predsjednik Ljoro Nrekić nije ni primio na razgovor. Posljednji sastanak u Opštini Ulcinj imali su u septembru kod aktuelnog predsjednika Aleksandra Dabovića, ali od tada do sada nije pokrenuto ništa.

Iako je lokalna samouprava u Baru omogućila niz subvencija i olakšica za ove osobe, to nije slučaj u Ulcinju.

Više poslušajte u intervjuu:

  • 1

    Radio