Aktuale Më shumë

Opozita nënshkroi Marrëveshjen e regjistrimit

Prej tvteuta13:01, 21 Nëntor 2023

Partia Demokratike e Socialistëve dhe Socialdemokratët kanë nënshkruar Marrëveshjen për Regjistrimin e popullsisë që ua ka dërguar kryeministri Millojko Spajiq, mëson CdM. Pritet që Partia Boshnjake dhe Këshillat Kombëtarë ta bëjnë këtë gjatë ditës. Spajiq nënshkroi Marrëveshjen dje.

Partia Boshnjake do të nënshkruajë sot Marrëveshjen për Regjistrimin e Popullsisë. Siç u njoftua nga CdM nga kjo parti, rekomandimet që Partia Boshnjake i bëri gjatë bisedës me kryeministrin Spajiq u bënë pjesë përbërëse e Marrëveshjes.

“Prandaj presim që ato të zbatohen gjatë vetë procesit të regjistrimit, sepse kjo është garancia e vetme që regjistrimi të jetë transparent, me të dhëna të vlefshme”, u tha CdM nga PB.

Data e regjistrimit nuk është e specifikuar në Marrëveshje.

Regjistrimi i popullsisë në Mal të Zi do të bëhet nga 30 nëntori deri më 15 dhjetor, sipas propozimit të Ligjit për ndryshimin e Ligjit për regjistrim, i cili është dorëzuar në procedurë parlamentare më 16 nëntor.

Marrëveshja për regjistrim ka të bëjë me çështjet e zgjerimit të komisioneve të regjistrimit, kontrollin e futjes së të dhënave të mbledhura, krijimin e softuerit për verifikimin e tyre, ndalimin e partive për të kryer fushatë regjistrimi.

Propozimi i marrëveshjes u dërgua pasi Spajiq pranoi të gjitha kërkesat e opozitës dhe Monstat shpalli zyrtarisht një thirrje të re publike për regjistrues.

Është planifikuar zgjerimi i komisioneve të regjistrimit me dy anëtarë të rinj të opozitës dhe një anëtar të këshillit të popujve më pak të shumtë në qytetet ku ata përfaqësohen.

Opozita tha më herët se tani mbetet të shihet nëse kërkesat dhe kushtet do të përmbushen deri në afatin e paraparë për fillimin e regjistrimit, 30 nëntor.

  • 1

    Radio