AKTUELNO Više

Omladinski klub obilježio Dan ljudskih prava

Prej tvteuta13:48 10 Decembar 2021

Od svog osnivanja, omladinski klub Juvenis iz Ulcinja bavi se značajnim i interesantnim temama koje su od važnosti za sve uzraste, a posebno za mlađu populaciju. Adolescenti u ovom klubu  provode kvalitetno slobodno vrijeme barem jednom sedmično, dijeljeći mišljenja i stavove o brojnim aktuelnim pitanjima, a povodom Svjetskog dana ljudskih prava, tome su posvetili i jedno druženje u ovom kutku.

„Danas smo napravili prezentaciju o ljudskim pravima, koji se obilježava 10. decembra“, kazala je učenica trećeg razreda Edita Kovačević.

Ravnopravno, na oba jezika, djeca razmjenjuju svoje stavove, a ono što smo mogli primijetiti jeste da srednjoškolci itekako posjeduju znanje o ljudskim pravima i prava koja se tiču njih.

„Želimo da mlade prije svega upoznamo sa ljudskih pravima i koja oni prava imaju, kako da ih zaštite i kome da se obrate, igrali smo edukativnu igricu i želimo da mlade upoznamo sa Savjetom Evrope, i to je možda najzanimljiviji dio današnjeg susreta“, kazala je između ostalog učenica trećeg razreda gimnazije Diandra Kočan.

Do kraja decembra u omladinskom klubu Juvenis biće itekako zanimljivih druženja i radionica, na razne teme, a sve prilagođeno mladima.

S. Vukčević

  • 1

    Radio