EKONOMIJA Više

Okrugli sto o Valdanosu: Sve kritike na račun Vlade, Valdanosu hitno treba zaštita i revitalizacija

Prej tvteuta15:40 14 Februar 2018

Okrugli sto „Valdanos simbol Ulcinja“ koji je organizovala NVO MogUL uz podršku Centra za izučavanje ptica (CZIP) i NVO Green Home, okupio je političke, civilne ali i institucionalne predstavnike iz opštine Ulcinj, gdje se ponovo diskutovalo o pitanju Valdanosa. Savjetnica za maslinarstvo u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Dubravka Radulović razjasnila je nekoliko nedoumica koje su prisutni imali, a jedna od najviše spominjanih jeste navodni dolazak pripadnika NATO-a u uvalu Valdanos.

„Po nekim medijskim naslovima reklo bi se da su NATO vojnici trebali ući u Valdanos zbog stvaranja vojnih baza, a u stvari to je trebala biti saradnja građana i vojnika koji bi tu boravili kako bi uredili to područje. Njima je zapravo Valdanos prikazano kao nekadašnje vojno odmaralište i zbog toga su oni razmatrani kao jedna od opcija za očuvanje uvale“, objasnila je Radulovićeva.

Džemalj Perović  kazao je da je najveći problem  u tome što Vlada očigledno želi da iskoristi ovo područje za ostvarivanje nekih ličnih interesa političkog miljea koji je na vlasti, što je bilo planirano i za Solanu.

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu kazao je da napretka u poboljšanju stanja u uvali Valdanos ima, ali da fali mnogo više proaktivne inicijative oko konkretne zaštite maslina i povraćaja imovine nekadašnjim vlasnicima.

  • 1

    Radio