AKTUELNO Više

Održana komemorativna sjednica u pomen preminulog dekana FPE u Baru: „Marđokića će pamtiti generacije“

Prej tvteuta15:54 5 April 2018

U prepunom amfiteatru Fakulteta za poslovnu ekonomiju u Baru, održana je komemorativna sjednica u pomen preminulom dekanu fakulteta prof. dr. Božu Marđokiću. Od Marđokića koji je osnovao ovu obrazovnu instituciju oprostili su se kolege doc.dr Veselin Orlandić, rektor Univerziteta „Adriatik“ prof. dr Stevo Nikić, predstavnici studenata i fakultetske uprave.
Orlandić je u emotivnom govoru kazao da nikada neće zaboraviti dragog kolegu i prijatelja, koji je bio uzor i prijatelj svakome koga je poznavao.
„Zasigurno znam da postoje ljudi koji neće zaboraviti sva činjenja dobra koje je profesor Božo učinio za života. Otvaranjem Fakulteta za poslovnu ekonomiju u Baru ostvarila mu se želja da u svom rodnom gradu ostavi nešto za svoje Barane i za buduće generacije“, kazao je Orlandić.
Prof. dr Božo Marđokić 2012. godine osnovao je Fakultet za poslovnu ekonomiju, a tokom dugog radnog vijeka obavljao je brojne funkcije. Bio je doktor nauka u oblasti marketinga i menadžmenta i učenik prve generacije Gimnazije u Baru.

  • 1

    Radio