POLITIKA Više

Održan sastanak potpredsjednika Nimanbegua sa ambasadorom Slovenije

Prej tvteuta22:25 7 Jul 2020

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu primio je ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gori, Nj.E. Gregora Preskera. On se ovom prilikom zahvalio na stalnoj podršci koju prijateljska Slovenija pruža Grnoj Gori na putu ka evroatlantskim integracijama

Tema razgovora bili su i predstojeći parlamentarni izbori, za koje potpredsjednik Nimanbegu smatra da će se održati u dobroj atmosferi i da će rezultirati nastavljanjem evroatlantske politike u Crnoj Gori. Kada je riječ o učešću na izborima, on je izrazio stav da će sva opozicija učestvovati.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru potpredsjednik Nimanbegu je upoznao ambasadora sa izazovima koje ima crnogorsko društvo i ocjenio da je naša evroatlanstka perspektiva nesumnjiva.

Ambasadora Preskera su zanimali i izazovi koje ima albanska zajednica u Crnoj Gori. Stoga ga je potpredsjednik Nimanbegu upoznao sa zakonskim odredbama u izbornom zakonodavstvu, cijeneći da nije zadovljan sa njima, te da je on, kao jedini legitimni predstavnik Albanaca u Skupštini Crne Gore, stalno pokušavao da amandmanski djeluje na ispravljanju istih, ali je izostala podrška drugih političkih partija.

Potpredsjednik Nimanbegu i ambasador Presker su se saglasili, da bi Evropska unija morala biti agilnija u pogledu Zapadnog Balkana i njihovog jasno izraženog stava o evropskim integracijama.

Na kraju, sagovornici su dotakli i mogućnost još bolje privredne saradnje, posebno na polju turizma  i očuvanja životne sredine, gdje vide zajedničke interese ove dvije prijateljske države.

  • 1

    Radio