TURIZAM Više

Odlična postsezona u Ulcinju, Njemci najbrojniji

Prej tvteuta14:46 25 Oktobar 2022

Iako smo duboko zakoračili u jesen, miholjsko ljeto i lijepo vrijeme privuklo je brojne goste u Ulcinj. Tako su u jednom od najvećih rizorta na crnogorskom primorju, Azul Beach Resortu Karizma na Velikoj plaži kapaciteti veoma dobro popunjeni, a tako će, čini se biti i u narednom periodu. Najveći broj gostiju koji ovih dana borave u Ulcinju i u ovom rizortu su iz Zapadne Evrope, pretežno njemački gosti.

“ Ljetnja sezona je zaista bila rekordna, pa su nam očekivanja i za postsezonu bila velika. Ozbiljno smo se pripremali za to, i dali veliki značaj pripremi kako ljetnje tako i zimske sezone. Prethodna dva mjeseca bili smo domaćini brojnim eminentnim kompanijama kako iz zemlje tako i iz regiona, koje su održale konferencije, tim bilding i predah za svoje zaposlene. Potpisali smo veoma značajan projekat sa partnerom iz Turske, koji će u narednom periodu puniti naše smještajne kapacitete, u pitanju su gosti iz Zapadne Evrope i možemo reći da na današnji dan imamo popunjenost od 60%“, kazala je menadžerka prodaje Aleksandra Đakonović.

Aleksandra Đakonović

Malo je hotela koji su otvoreni tokom cijele godine, ali uz dobru promociju i saradnju sa turističkim agencijama i tur operaterima čini se da će se i to promijeniti. Kongresni turizam, poslovni i drugi događaji i okupljanja šansa su koju Ulcinj polako – ali sigurno grabi i po njoj postaje prepoznatljiv. Najavljuje se i dolazak većih grupa iz Albanije krajem novembra, kada su u toj susjednoj zemlji državni praznici.

Nerijetko se ovih dana mogu vidjeti brojni gosti ali i lokalno stanovništvo koje iskorišćava lijepe oktobarske dane upravo kraj mora, a obzirom na to da će ovakve vremenske prilike potrajati i u narednom periodu, može se očekivati odlična postsezona.

Njemci su najbrojniji gosti ovih dana, većina njih je po prvi put u Ulcinju, i kako su nam kazali uživaju u lijepom vremenu, i ljepotama rizorta ali i grada.

“ Iz Njemačke smo, iz blizine Frankfurta. Prvi put nam je ovdje, sviđa nam se, zaista smo oduševljeni.  Na odmoru smo dvije nedjelje… Zašto baš postsezona?  Pa takvu smo ponudu uzeli, svidjela mi se i došla sam“, kaže jedna od gošći ovog rizorta.

gošća iz Njemačke

„Dolazim iz Njemačke, prvi put sam ovdje i sviđa mi se. Ranije nijesam imao vremena da dođem, i ovo je prvi put da nakon dužeg vremena odem na odmor. Ostajem do kraja ove nedjelje, i utisak je dobar“, potvrdio nam je još jedan od gostiju hotela.

Prema posljednjim podacima Turističke organizacije Ulcinja, u Ulcinju boravi oko dvije hiljade registrovanih gostiju, što je značajno više u odnosu na isti uporedni period u prethodne dvije godine.

  • 1

    Radio